8 Riffijnse migranten vermist sinds 18 januari

Op 18 januari vertrokken acht jongeren vanuit een strand in Ait Said, provincie Driouch, aan boord van een 3.5 meter lange boot.

Dezelfde dag belden ze hun families met een mobiele telefoon om hen te vertellen dat ze heel dicht bij Spanje waren. Sindsdien zijn ze spoorloos verdwenen.

De namen van de vermisten zijn als volgt: Hicham Sialioui, Jamal Talhat, Abdessamad Talhat, Salim Booulouad, Jaouad Boulouad, Mimoun Salhi, Rachid Zray en Karim.

“We zoeken ze, het zijn er 8, waaronder twee paar broers. Ze zijn allemaal jong, behalve één persoon die wat ouder was ”, vertelt een van de familieleden, die in Spanje woont, tegen El Faro de Ceuta.

‘De families zijn wanhopig’, schrijft de Spaanse krant die eraan toevoegt: ‘ze zijn op zoek naar nieuws, goed of slecht, als het maar nieuws is, omdat het moeilijkste is om niet te weten wat het lot van deze mensen is’.

De familieleden die met El Faro de Ceuta hebben gesproken, vragen om hulp, ze begrijpen niet hoe er geen spoor van de boot kan zijn als deze al dicht bij Spanje was.

Lees ook: Familie opzoek naar zoon vermist bij migratiepoging (video)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.