80 Fransen mogen Marokko binnenkomen

Het Marokkaanse regime heeft toestemming gegeven voor tachtig Fransen om het land binnen te komen. De Franse groep werkt voor de autofabrikant Renault. Het besluit is met veel verontwaardiging ontvangen door duizenden gestrande Marokkanen die door de lockdown hun eigen land niet in mogen.

Het nieuws is naar buiten gebracht door Franse media en daarna overgenomen door Marokkaanse en Arabische media waaronder Alquds. Volgens de Franse media is het Franse team noodzakelijk voor de productie van het bedrijf Renault in Marokko.

De Franse president, Emmanuel Macron, sprak in een officiële toespraak over de moeilijkheden waar de auto-industrie mee kampt. De Franse president had het over een noodzakelijke reddingsplan. De auto-industrie zou financiële hulp krijgen die de bedrijven verplicht terug te keren naar Frankrijk voor het geval ze het productieproces willen voortzetten, meldt het regimegezinde Hespress.

Op sociale media is woedend gereageerd op het regime, vooral na de berichten over de dood van een gestrande Marokkaanse in Melilla en de verkrachting van andere gestrande vrouwen in dezelfde stad.