9 Riffijnen vermist na poging overtocht naar Spanje

Negen Riffijnen worden al dagen vermist nadat ze geprobeerd over te steken naar Spanje vanuit provincie Nador. Zowel Riffijnse, Spaanse als Marokkaanse media hebben de afgelopen dagen hierover bericht.

De familieleden van de vermiste Riffijnen hebben de Spaanse autoriteiten opgeroepen een zoekactie te starten naar hun dierbaren.
Het is niet de eerste keer dat Riffijnse jongeren vermist raken tijdens de oversteek naar Spanje, twee maanden geleden raakten vier jongeren uit Aroui vermist na een poging Spanje te bereiken op jetski’s. De moeder van een van de jongeren deed toen een oproep om te helpen zoeken naar haar zoon en de drie anderen.

Vandaag meldde de Marokkaanse krant Assabah dat 4 jongeren uit Al Hoceima autobanden hebben gebruikt om het eiland Noukour (onder Spaans bestuur) zwemmend te bereiken. De krant meldt dat de migranten in de buurt kwamen van het eiland maar dat ze opgepakt werden voor ze het konden bereiken.

Sinds het neerslaan van de vreedzame Riffijnse volksbeweging door Marokko is de repressie, militarisering en discriminatie toegenomen in Arif. Het resultaat is dat honderden Riffijnse jongeren de oversteek hebben gemaakt naar Europa om te ontsnappen aan de Marokkaanse repressie en discriminatie. Activisten waarschuwen dat Marokko dit bewust stimuleert om de demografie van Arif te veranderen.

 

Lees ook:

Familie verdronken activist vraagt Spanje naar zijn lichaam te zoeken

Familie opzoek naar zoon vermist bij migratiepoging (video)

Wij keken de dood in de ogen! (video)

Sorry moeder, ik vertrok noodgedwongen! (video)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.