Aanleg spoorlijn tussen Nador en Oujda geannuleerd door economische crisis

De nationale spoorwegmaatschappij van Marokko, ”Office National des Chemins de Fer” (ONCF), heeft de aanleg van de spoorlijn tussen Nador en Oujda geannuleerd, melden regimegezinde media.

Dezelfde media melden dat de ONCF de aanleg van de 140 km spoorlijn niet kan financieren door de economische crisis. Vorige maand maakte het regime bekend meer dan 7 miljard dirham te investeren in de spoorwegen de komende drie jaar.

Volgens bronnen uit de ONCF zal dit project, die Nador met Oujda verbindt via Berkane, uitgesteld worden tot minstens 2030.

De directeur van de ONCF, Mohammed Rabie Khlie, sprak in 2017 over een investeringsplan van 1 miljard dirham (100 miljoen euro) bedoeld voor de aanleg van verschillende spoorlijnen, waaronder Nador-Oujda, binnen vijf jaar.

In 2018 berichtten de Marokkaanse media uitbundig over het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen de ONCF en de gouverneur van de regio Oriental, de voorzitter van de raad van de regio en de Wali van het prefectuur Oujda.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.