Aantal krotten in Marokko gegroeid met 152 duizend

De minister van Wederopbouw, Huisvesting en Stadsbeleid, Nozha Bouchareb, onthulde ‘verontrustende’ gegevens over het programma ‘steden zonder sloppenwijken’, dat tien jaar geleden de sloppenwijken in Marokko moest elimineren, maar dat mislukte en het fenomeen is gegroeid met 152 duizend krotten, meldt Hespress.

Deze cijfers werden vandaag bekendgemaakt tijdens een bespreking van de Controlecommissie overheidsfinanciën in het Marokkaanse parlement.

De antwoorden van minister Bouchareb komen na de kritiek van de Marokkaanse Algemene Rekenkamer tegen de regering omdat deze niet heeft voldaan aan haar verplichtingen met betrekking tot het elimineren van de van sloppenwijken in Marokko.

In het rapport van de Rekenkamer staat: “De doelstellingen van het programma ‘steden zonder sloppenwijken’ zijn meer dan eens herzien, die zijn overschreden door de toename van het aantal gezinnen dat in sloppenwijken woont”, waarschuwend dat “de deadlines voor 2010, 2012, 2014 , 2018 en 2020 niet zijn gehaald. Nu wordt er over komend jaar gesproken, dat maakt het onmogelijk om deze datum te vertrouwen.”

Volgens de minister heeft de regering sinds 2004 tien miljard dirham uitgegeven aan het project. De Rekenkamer zegt dat de regering geen rekening hield met de toenemende aantallen gezinnen die bijkomen in de krottenwijken (jaarlijks 10 duizend nieuwe gezinnen).

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.