Abde Ezzalzouli kiest voor Spanje

Abde Ezzalzouli heeft de Marokkaanse voetbalbond op de hoogte gebracht dat hij niet voor het Allawitisch team wil uitkomen, melden Spaanse media waaronder La Vanguardia.

De 20-jarige aanvaller van FC Barcelona wil voor zijn kansen gaan bij het Spaanse elftal, aldus het dagblad Marca en Mundo Deportivo.

De jonge aanvaller van FC Barcelona zou graag Spanje vertegenwoordigen, het land waar hij op zevenjarige leeftijd met zijn ouders en twee broers naar toe kwam. Volgens de Spaanse pers legt Ezzalzouli in de brief aan de voetbalbond uit dat hij niet van plan is zich bij het Allawitisch team aan te sluiten en trekt daarom een ​​streep door de volgende Afrika Cup (6 januari – 9 februari). Het nieuws zou het Allawitisch team hebben verrast, aangezien Halilhodzic de speler voor deze CAN had gebeld.

Vahid Halilhodzic had deze week nog uitgehaald naar FC Barcelona. “Barcelona zelf is het hele probleem. Ze respecteren de Afrika Cup niet, net als alle andere grote Europese clubs en ook de FIFA respecteert het toernooi niet genoeg”, aldus de Bosnische coach.

Vandaag werd ook bekend dat Abde Ezzalzouli positief is getest op het coronavirus en dat hij in quarantaine zit.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.