Aboutaleb: extreemrechts is bang voor mij en media negatief over Marokkanen

Salama, veroordeeld voor het omkopen van stemmen, geeft Aboutaleb een cadeau

In een nieuw artikel, gepubliceerd door de spreekbuis van het Marokkaanse regime Hespress, zegt Aboutaleb dat door zijn populariteit “extreemrechts” bang is van hem. Een citaat uit dit interview:

Na deze bekroning hebben de Nederlandse media een peiling gehouden over mijn verdienste van deze prijs. Ik kreeg een score van 85%. Dit is een recordaantal dat aangeeft in hoeverre burgers tevreden zijn met mijnbeleid. Zelfs extreemrechts irriteert zich niet meer aan mij. Zij vermijdt ook de confrontatie met mij, als Marokkaanse moslim. Want ik ben erg populair in Nederland, en de leiders van extreemrechts zijn bang hun kiezers te verliezen als ze mij aanvallen.

Ahmed Aboutaleb verklaarde in hetzelfde interview dat Marokko een groot aantal persoonlijkheden heeft voortgebracht die zich op verschillende gebieden op mondiaal niveau bewijzen, of het nu gaat om politiek, wetenschap, sport of kunst. Deze persoonlijkheden hebben belangrijke posities ingenomen, dankzij hun doorzettingsvermogen en het hard werken.

Aboutaleb verklaart ook dat de Europese autoriteiten vaak aandacht besteden aan de negatieve kanten (van Marokkanen), zoals drugshandel en misdaad. De belangrijkste krantenkoppen in de pers gaan daarover. Er is minder aandacht voor berichtgeving over de positieve aspecten over Marokkanen. Men negeert dit.

Lees ook:

Marokko eert de ‘patriottische Marokkaan’ Ahmed Aboutaleb

Marokkaanse abassadeur leest de Nederlandse media de les

Hoe diep is de relatie tussen PvdA-er Aboutaleb en de Marokkaanse ambassadeur?

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.