‘Aboutaleb prijs’ ook voor spion Boussouf en dochter van verrader Meziane

De spreekbuis van het regime Hespress maakt vandaag bekend dat de prijs van ‘Centre for Shared Memory’, waar Ahmed Aboutaleb erevoorzitter van is, gewonnen werd door drie belangrijke belangenbehartigers van Mohamed 6 en zijn regime. Twee daarvan hebben een link met “Conseil de la communauté marocaine à l’étranger” CCME.

CCME-lid Najat Vallaud-Belkacem, die van schapenherder in Nador naar minister klom in Frankrijk, werd al eerder aangekondigd als winnaar van de prijs die Ahmed Aboutaleb en zijn vriend Abdeslam Bouteyeb uitreiken. Bouteyeb is een van de handlangers van het Marokkaanse regime die de Nederlandse ambassade voor 40 duizend euro heeft opgelicht.

De tweede winnaar van de prijs is de secretaris-generaal (lees directeur) van CCME, Abdellah Boussouf. Die vervolgd wordt voor spionage in Spanje. Boussouf is een van de felle verdedigers van de Allawieten. Wie een kijkje neemt op zijn Facebookpagina ziet vooral artikelen waarin hij elk besluit van Mohamed 6 verheerlijkt. Boussouf heeft ook CCME financiële middelen ingezet voor rekrutering van handlangers in Nederland. Onder hen vinden wij Kacem Achahboun en Mohamed Talhaoui. ‘Toevallig’ zijn het ook handlangers van Abdeslam Bouteyeb. Zij reizen jaarlijks kosteloos naar Marokko om zijn festival als organisatoren bij te wonen.

Boussouf geldt als een fervente pleitbezorger van de Makhzen inzake de Westelijke Sahara. Hij valt vaak Algerije en andere buurlanden zoals Spanje en Duitsland hard aan. Na zijn aankondiging eind 2020 om Marokkaanse studenten in het buitenland te gaan rekruteren voor lobbyactiviteiten omtrent de Westelijke Sahara, is via CCME TV-kanaal Awacer bekendgemaakt dat de universiteit van Rabat op 5 november een start zal maken met de opleiding.

De derde winnaar van de prijs is Laila Mezian, echtgenote van de Marokkaanse miljardair Othman Benjelloun. Zij is de dochter van Mohamed Meziane, de bekendste verrader in de Riffijnse geschiedenis. Mohamed Meziane pleegde oorlogsmisdaden tegen zijn eigen volk, eerst voor zijn Spaanse bazen, tegen Arif Republiek, en daarna voor zijn Marokkaanse bazen in 1958/1959. De verrader heeft ook misdaden gepleegd in Spanje tijdens de Spaanse burgeroorlog.

Afgelopen september was het Ahmed Aboutaleb die cadeaus kreeg van kopstukken van het Marokkaanse regime. Tijdens die ceremonie zei zijn vriend Bouteyeb: ‘Aboutaleb is de erevoorzitter van onze Prijs die we jaarlijks door het Centre for Shared Memory aan internationale mensenrechten- en politieke figuren uitreiken. Hij is degene die ons helpt met ideeën en contacten. Ook is hij de man die onpartijdigheid en juridische diepgang van de Prijs garandeert.’

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.