Aboutaleb spreekt op afscheidsreceptie Marokkaanse consuls-generaal Amsterdam en Rotterdam

Gisteren vond een afscheidsreceptie plaats van Omar El Khayari en Mohamed El Moutaoukil, respectievelijk consul-generaal van Rotterdam en van Amsterdam. De Marokkaanse diplomaten werden in een Rotterdams hotel persoonlijk bedankt door de Marokkaanse ambassadeur Mohamed Basri voor hun dienstjaren in Nederland. Tijdens deze bijeenkomst werd het Marokkaanse volkslied gespeeld.

Ook burgemeester Aboutaleb sprak op deze gelegenheid, georganiseerd door NedMar, een organisatie geleid door onder andere Mohamed Bouimj die nauwe banden onderhoudt met het Marokkaanse regime.

Andere Marokkaanse organisaties met een pro Makhzen signatuur toonden ook waardering en erkenning voor de samenwerking met de Marokkaanse diplomaten. Zij worden eind deze maand vervangen.

De entourage van Rabat onthaalde Aboutaleb als held en trots van Marokko. Volgens de presentator van de bijeenkomst hebben landen in het Midden-Oosten oliedollars en Marokko menselijk kapitaal, refererend aan Aboutaleb en andere geslaagde ‘Marokkaanse’ politici in Europa.

Aboutaleb onderhoudt al heel lang en op hoog niveau contacten met de Makhzen kliek. Daarom is hij nooit kritisch over de schending van mensenrechten en andere misstanden in zijn geboorteland.

Lees ook:

Hoe diep is de relatie tussen PvdA-er Aboutaleb en de Marokkaanse ambassadeur?

Marokko eert de ‘patriottische Marokkaan’ Ahmed Aboutaleb

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.