Achraf El Yakhloufi al 5 dagen in hongerstaking

De gedetineerde van de Riffijnse volksbeweging Achraf El Yakhloufi werd afgelopen donderdag verplaatst van Oukkacha in Casablanca naar de gevangenis van Tifelt. Achraf is sindsdien in hongerstaking en eist terug te keren naar de rest van de gedetineerden in de Oukkacha-gevangenis.

Advocaat Mohamed Aghnaj en de advocates Bouchra Rouissi, Naima El Gallaf en Fatima El Mardi hebben de Riffijn vandaag bezocht en zijn hongerstaking bevestigd.
Achraf vertelde het advocatenteam dat hij niks wist over de verplaatsing, totdat hij in de handboeien werd geslagen en met veel machtsvertoon uit zijn cel werd getrokken. De Riffijn wist niks over de bestemming van zijn reis. Hij vroeg meerdere malen waar zij hem naar toe brachten, maar zijn vragen werden genegeerd.

Achraf ontkent iets strafbaars te hebben gedaan en zegt dat de directie zijn verzoek om bezocht te worden door een neef heeft genegeerd. Tijdens het bezoek probeerde hij de ambtenaren uit te leggen dat zijn neef van ver is gekomen en dat de vakantie, in verband met het offerfeest, de enige periode is waarin zijn neef hem kan bezoeken.

El Yakhloufi is niet de enige activist van de Riffijnse volksbeweging in de gevangenis van Tifelt. Achour El Amraoui die veroordeeld werd tot twee jaar celstraf na kritiek op Frankrijk was hem voor.