Activist in Al Hoceima vervolgd voor een Facebookbericht over het ziekenhuis

De officier van justitie besloot vandaag Mohamed El Kaddouri te vervolgen voor een Facebookbericht over het ziekenhuis in Al Hoceima. De zitting zal plaats vinden op 5 januari en de activist moest 2.000 dirham borg betalen om de zitting in vrijheid af te wachten.

Mohamed El Kaddouri ging in maart dit jaar met een patiënt naar het ziekenhuis in de stad Al Hoceima. De patiënt moest snel geholpen worden maar de aanwezige dokter had het druk met een kletspraatje met twee dames in zijn bureau.

El Kaddouri plaatste een Facebookbericht over de wanpraktijken van deze dokter en ander personeel. Een maand later kreeg hij een dagvaarding van de politie nadat het personeel van het ziekenhuis een aanklacht tegen hem indiende.

In het politiebureau werd de activist verhoord, niet alleen over zijn bericht over het ziekenhuis, maar ook over andere kritische berichten.

Sinds het neerslaan van de Riffijnse volksbeweging in 2017 moest El Kaddouri vier keer verschijnen in het politiebureau. De Riffijn werd onder meer verhoord over zijn betrokkenheid bij de volksbeweging en zijn kritiek op het beleid van het regime in Arif.

El Kaddouri is niet de enige die onder druk wordt gezet door het regime om hem te doen zwijgen. Rabat probeert kritische geluiden in de regio monddood te maken terwijl het haar aanhangers juist promoot.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.