Activisten bieden tegengeluid aan Marokkaanse propaganda in KU Leuven

Tientallen activisten hebben gisteren een sit-in gehouden voor het gebouw van de faculteit Letteren in Antwerpen. De activisten kwamen bij elkaar om te protesteren tegen de komst van de Marokkaanse ambassadeur Mohamed Ameur die een ‘lezing’ kwam geven in de faculteit.

De activisten scandeerden leuzen voor de vrijlating van de Riffijnse politieke gevangenen en voor vrijheid en democratie. De sit-in verliep rustig ondanks de provocatie van een fascistische Marokkaanse die racistische leuzen scandeerde naar de Riffijnen.

Binnen de faculteit was de zaal bijna leeg, wat de Marokkaanse ambassade dwong om haar handlangers in Antwerpen te bellen en de te laten komen om de lege zaal een beetje te vullen. Nadat zij een telefoontje kregen haastten sommige moskeebesturen zich naar de faculteit om hun ambassadeur bij te staan.

De Marokkaanse ambassadeur probeerde het weinige publiek te overtuigen dat het koninkrijk van Mohamed 6 een paradijs is. Standaardpropaganda van het regime in Rabat om investeerders te lokken.

Twee gasten stelden kritische vragen aan de ambassadeur, een dame noemde wat internationale cijfers over de persvrijheid, kinderprostitutie en andere zaken. De vraagsteller werd echter onderbroken door een verbitterde tolk van de KU Leuven die duidelijk niet blij was met de kritische vraag. Een andere aanwezige stelde de ambassadeur een vraag over de repressie tegen vreedzame betogers en waarom hij zweeg over de toenemende migratie richting Europa.

De Marokkaanse ambassadeur kon geen antwoord geven op beide vragen, behalve de propaganda van Rabat herhalen dat het koninkrijk van Mohamed 6 het goed doet, zonder het bij te staven met cijfers.

KU Leuven heeft begin deze week geprobeerd de sit-in af te lasten door de Belgische politie te bellen en valselijk door te geven dat zij bedreigd werden door de Riffijnse activisten, aldus de laatsten. De activisten begrijpen deze onwaarheden van KU Leuven niet en vragen zich af wat de beweegreden is van zo’n academisch instituut om onwaarheden te verspreiden. Een tweede vraag die de Riffijnse activisten bezig houdt is waarom zo’n academisch instituut de Marokkaanse propaganda promoot door podium te geven aan een vertegenwoordiger van een dictatuur waar journalisten en activisten opgepakt, gemarteld en verkracht worden?

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.