Activisten Nederland in de bres voor Riffijnse politieke gevangenen

Onder ”De Rif is één familie” organiseert Stichting Ontwikkeling Rif aanstaande zaterdag een benefietwedstrijd voor de Riffijnse politieke gevangenen en hun families. Hieronder het persbericht dat ArifNews ontvangen heeft:

 

De Rif is één familie: Nederland komt in beweging voor de Riffijnse politieke gevangenen en hun families

Aanleiding
Twee jaar na de dood van visverkoper Mohsin Fikri en het ontstaan van de vreedzame Hirak (volksbeweging) zijn er honderden activisten opgepakt en veroordeeld. Sommigen zijn zelfs veroordeeld tot een straf van 20 jaar. Door deze actie van het Marokkaanse regime zijn vele gezinnen in financiële nood gekomen doordat de kostwinner -hun man, broer, zoon of vader- gevangen is gezet. Het gezinsinkomen is weggevallen en de families zijn aan hun lot overgelaten.

De Rif is één familie
In dit kader organiseert SOR (Stichting Ontwikkeling Rif) de benefietavond ‘De Rif is 1 familie’. Dit is de derde editie in één jaar tijd. De opbrengsten gaan naar de families zodat zij op eigen benen kunnen staan. SOR roept daarom iedereen op om naar de benefietavond te komen zodat men elkaar kan ontmoeten en aanmoedigen tot eenheid en saamhorigheid. Tevens wil de organisatie tijdens deze avond nogmaals aandacht vragen voor de schrijnende situatie van Hirak-activisten.

SOR heeft tijdens de benefietavond een bijzondere gast uit de Rif, namelijk de heer Ahmed Zafzafi; de vader van Nasser Zafzafi, de leider van de Hirak beweging in de Rif. Diverse prominente schrijvers, dichters, artiesten en kunstenaars zullen hieraan deelnemen. Zo zal de beroemde band Ithran uit België optreden en schrijver Mohammed Benzakour voordragen uit zijn nieuwe boek ’10 op een ezel’. De terugkerende veiling is een geliefd onderdeel van de avond. Het publiek kan bieden op diverse stukken zoals de schilderijen van de kunstenaar Mohand Abttoy.

Doelen SOR
Het helpen van de directe familieleden van de politieke gevangen behoort tot een van de doelstellingen van SOR. De stichting heeft de volle verantwoordelijkheid op zich genomen om voor deze arme, en vaak kwetsbare gezinnen geld in te zamelen voor basisbenodigdheden zoals boodschappen, medicijnen en ook de reiskosten naar de gevangenissen.

De benefietavond zal plaats vinden in Krachtstation Kanaleneiland – Amerikalaan 199 in Utrecht op zaterdag 22 december van 18.00 tot 00.00 uur. Zie flyer (bijlage)

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.