Adviseur Mohamed VI vraagt joden te komen investeren

El Espanol meldt dat de adviseur van de Allawiet Mohamed VI de joden in Melilla en Ceuta heeft benaderd om hun zaken over te plaatsen naar Marokko.

De Spaanse krant interviewde een zakenman die schoenen importeert en exporteert in Melilla. De zakenman werd afgelopen vrijdag gebeld en gevraagd zijn onderneming te verplaatsen naar Marokko in ruil voor een aantrekkelijk aanbod waaronder belastingverlaging.

De krant zegt dat ook de distributeur van Amstelbieren van Nederland naar Melilla gebeld werd door de adviseur van Mohamed VI. El Espanol zegt dat Amstel bier erg populair is bij de ‘Marokkanen’ die regelmatig de grens oversteken om alcohol te consumeren. De distributeurs zijn oorspronkelijk ‘Marokkaanse’ joden. Hun voorouders vestigden zich in Melilla toen Spanje halverwege de vorige eeuw instemde met de clandestiene passage van de uittocht van 5.000 Joden uit Noord-Afrika naar het schiereiland, voornamelijk uit Casablanca, Tanger en Fez.

El Espanol zegt dat de personen die ze spraken weigerden de naam van de adviseur van Mohamed VI te noemen. De krant zegt wel te weten dat het om de joodse adviseur André Azoulay gaat.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.