Advocaat-generaal adviseert uitlevering Said C. Opnieuw te bekijken.

Uitlevering van Saïd C. uit aan Marokko is ten onrechte tegengehouden door de rechtbank in Breda. Dat stelt de advocaat-generaal in haar advies aan de Hoge Raad. Ze vindt dat de Hoge Raad het uitleveringsverzoek opnieuw moet behandelen.

De rechtbank oordeelde op 22 februari de uitlevering van Said C. ontoelaatbaar te verklaren, volgens de rechtbank kon de verdachte niet rekenen op een eerlijk proces. Ook oordeelde de rechtbank dat de garanties van Marokko om Said C. een eerlijk proces te bieden onvoldoende zijn.

Het Openbaar Ministerie stelde tegen deze beslissing beroep in Cassatie bij de Hoge Raad. Volgens het OM heeft de rechtbank onterecht de conclusie getrokken dat meneer Chaou een oneerlijk proces zou krijgen. Ook oordeelde het OM dat de rechtbank de garanties die Marokko heeft geboden onvoldoende zijn beoordeeld.

De rechtbank van Casablanca heeft op 16 juni 2015 om de uitlevering van Said C. gevraag. Said C. wordt beschuldigd van oprichting van een criminele organisatie, omkoping en internationale drugshandel. Het is nog niet bekend wanneer de Hoge Raad uitspraak doet. De Hoge Raad is niet verplicht om dit advies op te volgen.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.