African Development Bank leent Marokko $1,1 miljard in 8 maanden

De African Development Bank (ADF) heeft Marokko in de afgelopen 8 maanden 1,1 miljard dollar (+/- 10 miljard dirham) aan leningen verstrekt om ‘strategische sectoren te financieren’, aldus Laila Farah Mokaddem, hoofd van de bankafdeling in Marokko.

“Marokko is een land waarmee we al vijf decennia nauwe banden onderhouden”, vertelde ze aan het Marokkaanse staatspersbureau Maghreb Arabe Presse (MAP), eraan toevoegend dat Marokko de eerste klant van de bank is.

De Bank heeft haar laatste lening, ter waarde van 264 miljoen euro, verlengd om ‘Marokko te helpen reageren op de pandemie van het coronavirus’, meldt het regimegezinde NorthAfricaPost.

Het Marokkaanse regime heeft sinds de uitbraak van het coronavirus miljarden dollars geleend om de groeiende sociale onrust tijdelijk te sussen. Het regime heeft de wet aangepast om ongeremd te kunnen lenen. Door het instorten van het toerisme en het uitblijven van de diaspora verloor het regime belangrijke inkomstenbronnen van de harde valuta. De leningen helpen voorlopig de instorting van de dirham te voorkomen.

Lees ook:

Staatsschuld Marokko stijgt naar 1.055 miljard dirham

Duitsland leent 700 miljoen euro aan Marokko

Arabische Liga leent Marokko 211 miljoen dollar

Marokko leent ruim 2 miljard om Franse wapens te kopen

Marokko leent 500 miljoen dollar van de Wereldbank

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.