Afrikaanse migranten beschuldigen Marokkaanse politie van moord op mede-migrant (video)

Een Kameroener met de naam Felix is dit weekend overleden in de stad Tanger. Afrikaanse migranten zeggen dat Felix is vermoord bij een razzia van Marokkaanse veiligheidsdiensten (politie en hulptroepen).

Volgens Marokkaanse staatsmedia greep de politie in nadat ze op vrijdag 31 juli werden gewaarschuwd voor een brand in het Donabo-park in Tanger.

Het persbureau Maghreb Arabe Presse (MAP) verklaarde dat een groep sub-Sahara-migranten “werd opgemerkt, waarvan één bewusteloos lag”, in het park. Dezelfde bron vermeldde dat het lichaam van de bewusteloze individu werd overgebracht naar het regionale ziekenhuis Mohammed V, waar de dienstdoende arts zijn dood heeft bevestigd.

MAP meldt dat de politie ‘een onderzoek heeft gestart om de omstandigheden van het incident en de doodsoorzaken vast te stellen’. Ook zouden 13 migranten zijn aangehouden en in hechtenis zijn geplaatst. Volgens MAP probeerden de 13 migranten te vluchten, maar uit een video blijkt dat zij juist met het slachtoffer meegingen naar het ziekenhuis.

Opvallend hieraan is dat Marokkaanse fascisten en monarchisten in Nederland, zoals Mohamed Talhaoui en Youssef Yaghdi, massaal verontwaardigd hebben gereageerd op de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, maar in alle talen zwijgen over de dood van Felix en andere migranten in Marokko. Het is niet de eerste keer dat sub-Saharaanse migranten omkomen bij razzia’s van Marokkaanse veiligheidsdiensten.

Lees ook: 

Nador: Migrant omgekomen bij razzia gesubsidieerd door de EU

Twee jonge Afrikanen komen om bij invallen Marokkaanse politie

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.