Agent doodgereden door Amsterdammer

Afgelopen vrijdag heeft een Nederlandse automobilist een agent van de gendarmerie doodgereden op de weg tussen Harhora en Rabat. De 29-jarige bestuurder is geboren in Amsterdam van een Marokkaans-Nederlandse vader en een Nederlandse moeder.

Volgens de krant was de dader uiteten gegaan met zijn vriendin, op de terugweg moest hij haast maken van haar. De automobilist reed 75 km per uur in plaats van het toegestane 60 km per uur. De agent probeerde hem te stoppen maar de automobilist weigerde en reed hem opzettelijk aan, aldus Assabah. ”Door de klap vloog het slachtoffer aan de andere kant van de weg, hij overleed een paar uur later in het ziekenhuis”, voegt de krant aan toe.

Assabah meldt dat de dader informatica heeft gestudeerd in Nederland en in Marokko was om een ICT-bedrijf te openen. Zijn ouders zouden ook in Marokko wonen: de vader heeft volgens de krant een ICT-bedrijf in het buitenland en appartementen in Oued Lou. Zijn moeder zou een kindercrèche hebben in de wijk Mabella in Rabat.

De zaak kreeg veel aandacht op social media. Er waren geruchten dat de dader de zoon zou zijn van een invloedrijke figuur die connecties heeft met een minister. Er werd gevreesd dat de dader zijn straf zou ontlopen.

De advocaat van de Amsterdammer, Mohamed Zian, zei tegen Hespress dat zijn cliënt geen zoon van een invloedrijke figuur is. De advocaat zegt dat het gaat om een dodelijk ongeluk en niet om moord. Zian zegt dat iedereen de wet hoort te respecteren en dat agenten niet midden op de weg horen te lopen of te staan. De advocaat zegt dat een agent zijn leven niet hoeft te riskeren om een auto aan de kant te zetten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.