Ahidar lobbyt voor Marokkaanse annexatie W. Sahara in België

Foto uit het archief

Het Marokkaanse staatspersbureau Maghreb Arabe Presse berichtte vandaag over de lancering van ‘het Belgisch Ondersteuningscomité voor het Marokkaanse autonomieplan in de Sahara’. Een lobbygroep die Brussel moet overtuigen om de Allawitische annexatie van de Westelijke Sahara te erkennen.

Fouad Ahidar van Vooruit maakt deel uit van deze lobbygroep. Dit staat te lezen op zijn Facebookpagina. Ook andere Belgische politici steunen het initiatief voor Marokkaans autonomieplan. Onder hen Hugues Bayet van de Socialistische Partij.

Hoewel niet bekend is wat het standpunt van de partij van Ahidar is over deze kwestie, blijft het echter vreemd dat een Vlaamse volksvertegenwoordiger de kant van Marokko kiest.

Zowel het Marokkaanse persbureau als de Marokkaanse ambassade in Brussel hebben het bericht over het opgerichte steuncomité vandaag met veel bombarie uitgebracht.

Fouad Ahidar geldt als een fanatieke verdediger van de belangen van Rabat. Hij is ook vaak te vinden op recepties zowel in België als in Marokko georganiseerd door de Marokkaanse autoriteiten.

Ahidar, die zweeg over de Marokkaanse repressie in Arif, viel de Riffijnse activisten aan en noemde hen ‘gekken die niet weten hoe sterk de Marokkaanse staat is’. Ahidar benadrukte, tijdens een Makhzen feest in Marokko dat de Marokkaanse staat genoeg troefkaarten heeft, zoals migratie en terrorisme, om met de EU te onderhandelen.

Marokkaanse ambassadeur in België Mohamed Ameur

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.