Ahmed Zafzafi bedankt iedereen voor de nominatie van zijn zoon

In een videoboodschap die vandaag is opgenomen door Ahmed Zafzafi, de vader van de Riffijnse politieke gevangene Nasser Zafzafi, bedankt hij iedereen die zich ingespannen heeft om de nominatie van zijn zoon voor de Sakharovprijs te bewerkstelligen.

Ahmed Zafzafi had speciale dank voor de Europarlementariërs die op zijn zoon hebben gestemd, of degenen die nog op hem gaan stemmen. De vader zegt dat ondanks dat deze parlementsleden niet dezelfde etniciteit, continent, taal of religie delen met zijn zoon, zij alsnog hebben gestemd op hem.  Ahmed Zafzafi is daarom enorm dankbaar voor deze humane daad van de Europarlementariërs, die zich verbonden voelen met de universele strijd van zijn zoon voor vrijheid en democratische waarden.

De 71-jarige Riffijn bedankte ook de leden van de Werkgroep Sakharov Nasser (WSN) voor hun maandenlange inzet om de nominatie van Nasser Zafzafi binnen te halen.

Nasser Zafzafi is de leider van de Riffijnse volksbeweging die eind 2016 is ontstaan, nadat een visverkoper dood gedrukt werd achter in een vuilniswagen in Al Hoceima. Nasser werd in mei 2017 opgepakt en inmiddels veroordeeld tot 20 jaar celstraf.

Op 27 september 2018 werd Nasser Zafzafi officieel gepresenteerd in het Europees parlement te Brussel als 1 van de acht kandidaten die genomineerd zijn voor de Sakaharovprijs 2018.

Morgen zal in hetzelfde gebouw gestemd worden op de 3 finalisten. Volgens verschillende bronnen die Arif News heeft gesproken, maakt Nasser Zafzafi een kans om bij de top 3 te eindigen. Momenteel zou hij op de vierde plek staan en heeft hij nog slechts enkele stemmen nodig om plek drie te bemachtigen. De bronnen zeggen dat het enorm spannend zal blijven tot de laatste seconden.

Arif News zal morgen live streamen vanuit het Europarlement te Brussel. U kunt de live stream volgen op onze Facebook pagina ‘Arif News’. Volg ons morgen  live voor het laatste nieuws!

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.