Air France mag wel vluchten organiseren naar Marokko

Vliegmaatschappij Air France gaat nieuwe speciale vluchten lanceren tussen de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs en de steden Casablanca, Marrakech en Rabat in Marokko.

Volgens L’Economiste starten de vluchten vandaag en blijven ze tot het einde van de noodtoestand in Marokko. Rabat besloot op 6 augustus de noodtoestand te verlengen tot 10 september.

De Air France-vluchten die vanuit Parijs vertrekken, zijn gereserveerd voor Marokkaanse toeristen of studenten en voor Marokkanen die in het buitenland wonen. Burgers van andere nationaliteiten die legaal in Marokko verblijven, zijn ook toegestaan aan boord, evenals de familieleden van Marokkaanse staatsburgers en inwoners.

Het Marokkaanse regime heeft vorige maand het luchtruim gedeeltelijk geopend voor de diaspora en buitenlanders die in Marokko wonen. Rabat maakte bekend dat enkel het staatsbedrijf Royal Air Maroc en Air Arabia (van de Verenigde Arabische Emiraten) de vluchten zullen verzorgen.

Het besluit om Air France nu ook toe te laten wordt door critici gezien als bewijs van hoe groot de Franse invloed in het Noord-Afrikaanse land is.

Lees ook: Alle vluchten tussen Marokko en Nederland geannuleerd

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.