Akhannouch annuleert luxe wintervakantie in Frankrijk

Franse media berichten over de annuleringen in het luxurieuze wintersport dorp Courchevel, in de Alpen aan de grens met Italië en Zwitserland.

Volgens de Franse media komt 70% van de rijke klanten van Courchevel uit het buitenland. De Britten vormen 30% van het aantal klanten van het chique dorp.

In het 5-sterrenhotel Annapurna regenen de annuleringen al tien dagen. De zwaarste klap kwam uit Marokko: premier Aziz Akhannouch, miljardair en hotelgast, moest zijn verblijf annuleren na het besluit van zijn land om de grenzen te sluiten om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Hij had 17 kamers en suites gereserveerd voor zijn entourage, schrijft het Franse persbureau AFP.

Het bericht werd overgenomen door Franstalige Marokkaanse media. ”Het etablissement is een van de duurste in het resort Courchevel. Om er in de periode rond nieuwjaar te mogen verblijven, moet je minimaal 820 euro betalen voor een tweepersoonskamer genaamd Double valley, schrijft Telquel.

De tarieven in het hoogseizoen voor de suites die beschikbaar zijn voor het hotel variëren tussen 1580 euro en 5000 euro per nacht.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.