Al Hoceima: 1 maand celstraf voor 2 bedelaars uit Fes

De rechtbank in de stad Al Hoceima heeft twee bedelaars veroordeeld tot 1 maand celstraf en een geldboete van 200 dirham (18 euro), aldus Dalil Rif. De twee personen komen uit de provincie Fes en werden in april jl. vervolgd voor het bedelen.

In Marokko is bedelen is strafbaar volgens het artikel 326 van het Wetboek van Strafrecht. De straf is bepaald tussen 1 maand en 6 maanden gevangenis voor ”iedereen die middelen heeft om te leven of werk kan krijgen maar gewend is aan systematisch bedelen”. Degenen die bedelen met gebruik van dreigementen of zich voordoen als zieken kunnen tussen de 3 maanden en 12 maanden celstraf krijgen volgens het artikel 327.

De stad Al Hoceima is 1 van de trekpleisters voor bedelaars, vooral van buiten Arif, volgens Altpresse komen ze voornamelijk uit Taza, Guercif, Fes en Casablanca. De stad kent met name in de zomer toename in het aantal bedelaars die verschillende manieren gebruiken om geld te verdienen, wat voor overlast zorgt voor zowel de toeristen als de lokale bevolking.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.