Al Hoceima: 114 geregistreerde coronadoden in augustus

Volgens de officiële cijfers van het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid zijn er in augustus 114 coronadoden geregistreerd in de provincie Al Hoceima. Het werkelijke aantal is onbekend omdat de doden buiten het ziekenhuis niet geregistreerd worden. Arif News beschikt over informatie van meerdere corona patiënten die thuis zijn overleden, met name in de afgelegen dorpen.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt ook dat er in augustus 2694 nieuwe coronabesmettingen zijn geregistreerd. Het werkelijke aantal besmettingen is echter vele malen hoger.

In juni waren er nog maar 28 nieuwe coronabesmettingen gedurende de hele maand. In juli steeg het naar 340 nieuwe besmettingen. In augustus begon de situatie snel te verergeren als gevolg van de ongecontroleerde toestroom uit de Marokkaanse steden, tegen de coronamaatregelen in.

De inwoners waarschuwden voor de gevolgen van de ongecontroleerde toestroom maar de autoriteiten negeerden de waarschuwingen en juichten de ongecontroleerde toestroom juist toe.

Lees ook:

Parlementariër wil onderzoek naar betrokkenheid El Bachrioui bij verspreiding corona in Al Hoceima

Ooggetuige beschrijft de schrijnende situatie in het ziekenhuis van Imzouren

Noodkreet van een arts uit het ziekenhuis van Imzouren

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.