Al Hoceima: 3 doden door illegale alcohol

Drie personen zijn gisteren overleden in verschillende plaatsen in de stad Al Hoceima. Volgens de eerste berichten zijn de overledenen daklozen die gewend waren samen alcohol te nuttigen. De doodsoorzaak zou het innemen van een drank met een alcoholpercentage van 95%.

Het eerste slachtoffer, populair onder de inwoners van zijn wijk, werd onwel en enkele jongeren belden de ambulance voor hem. Zij kregen echter te horen dat ‘we komen pas als die alcoholist in elkaar stort’. De jongeren hebben hem daarom met een personenauto naar het ziekenhuis gebracht, waarna ze vertrokken. Kort daarna zagen ze zijn foto op sociale media met de boodschap dat ‘een onbekend persoon op de grond viel en overleed op straat, in de buurt van het ziekenhuis’.

Volgens de lokale media werd het tweede lichaam gevonden in Quemado. Vandaag werd bekend dat een derde man is overleden door de illegale drank.

Illegaal gestookte alcohol eist vaker levens in Arif en Marokko. In juli dit jaar kwamen 23 mensen om het leven in Oujda door de giftige alcohol. Een maand later kwamen 11 mensen om in Nador, minstens twee andere raakten blind.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.