Al Hoceima: 65 geregistreerde coronadoden in september

Volgens de officiële cijfers van het ministerie van Volksgezondheid zijn er in september 65 coronadoden geregistreerd in de provincie Al Hoceima. Het werkelijke aantal is onbekend omdat de doden buiten het ziekenhuis niet geregistreerd worden.

In augustus dit jaar telde de Riffijnse provincie 114 geregistreerde coronadoden. Duizenden inwoners werden besmet met het coronavirus.

De mensenrechtenorganisatie AMDH nam de staat en haar organen verantwoordelijk voor hun falen en onvermogen om mensenlevens te redden. AMDH zei ook dat de coronapandemie de erbarmelijke toestand van de gezondheidssector in de provincie blootgesteld. De organisatie riep op om een dringend onderzoek te starten naar wat er gebeurd is in het ziekenhuis van Imzouren en publieke opinie te informeren over hoe deze tragedie kon plaats vinden.

De politicus Nabil El Andaloussi riep de autoriteiten op om een onderzoek te starten naar de betrokkenheid van Khalid El Bachrioui bij het verergeren van de coronasituatie in Al Hoceima.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.