Al Hoceima: Boot Nederlanders geramd door Marokkaanse gendarme

Twee Riffijnse Nederlanders kregen afgelopen maand de schrik van hun leven tijdens hun vakantieverblijf in Al Hoceima.

De twee waren samen met vrienden aan het varen in hun boot voor de kust van Al Hoceima. Plotseling verscheen een donkere boot, waarschijnlijk van de Marokkaanse maritieme gendarme, die hen ramde en tot stoppen dwong.

De zeer agressieve Marokkanen arresteerden iedereen op de boot en werden vervolgens overhandigd aan de veiligheidsdiensten aan land. De Riffijnse Nederlanders werden verhoord, uitgescholden, gediscrimineerd en bedreigd door de Marokkaanse veiligheidsdiensten.

Het bleek dat de Riffijnse Nederlanders te dichtbij het strand Bouskour kwamen, zonder dat zij het zelf wisten. Wat een mooi uitje had moeten zijn veranderde in een hel voor deze Riffijnen die niet wisten wat hen overkwam.

De twee waren niet de enige Nederlandse Riffijnen die deze zomer problemen kregen in de buurt van het strand van Mohamed VI. Arif News sprak ook met een andere Riffijn die achtervolgd werd door een Marokkaanse boot. Hij wist echter te ontkomen dankzij zijn snelle jetski en vooral omdat de boot de achtervolging snel opgaf nadat de jetski werd verjaagd.

Het gebied rondom het strand Bouskour is adembenemend. De Riffijnen waren gewend te genieten van het strand en de plekken eromheen. Maar sinds Mohamed VI het strand voor zich heeft geëist is het verboden voor de burgers om in de buurt van het strand te komen.

Een jonge Riffijnse Roosendaler werd afgelopen zomer opgepakt, verhoord, uitgescholden, gediscrimineerd en bedreigd door de Marokkaanse veiligheidsdiensten nadat hij ‘leve Arif’ riep op het strand van Carabonita terwijl Mohamed VI er langs voer met zijn jacht.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.