Al Hoceima en Nador hoogste slagingspercentage voor Baccalauréat in eigen regio’s

In Al Hoceima is 85.3% van het aantal scholieren dat de examens van het Baccalauréat heeft afgelegd geslaagd, hiermee scoorde de provincie Al Hoceima het hoogste slagingspercentage in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima.

Het aantal scholieren dat de examens voor het Baccalauréat heeft afgelegd in de provincie Al Hoceima is 2320. 1209 daarvan zijn meisjes, de rest, 1111, zijn jongens.  Het gemiddelde nationaal slagingspercentage voor het Baccalauréat is 65.55, aldus Dalil Rif.

In de provincie Nador wist 84.36% van de scholieren het Baccalauréat te behalen, daarmee scoorde de provincie de eerste plek in de regio Oriental. Gevolgd door provincie Figuig met 83.04%, Driouch met 77.11%, Jerada met 70%, Taourirt met 68.24% en Berkane met 67.94%, aldus Nadorcity.

De regio Oriental overtrof met een gemiddelde van 72.30% de rest van de regio’s voor het vierde jaar achter elkaar. De Nadoriaanse scholiere (exacte wetenschappen) Oumaima Satouri scoorde met 19.17% het hoogste resultaat in de regio Oriental, aldus 2M.

In Marokko stromen de scholieren die het Baccalauréatdiploma hebben behaald door naar de universiteit. Ondanks dat centraal Arif (Al Hoceima, Driouch en Nador) de hoogste slagingspercentages behalen beschikt het gebied niet over een universiteit, dat essentieel is voor de ontwikkeling van de Riffijnse jeugd. Een universiteit in de regio was een van de eisen van de Riffijnse volksbeweging die Marokko met veel geweld neersloeg.