Al Hoceima: Lange rijen van wanhopigen voor werkcontracten in Frankrijk

Rijen van wanhopige burgers staan voor verschillende kantoren van de Marokkaanse Post in de provincie Al Hoceima. Zij willen een sollicitatiebrief per post sturen naar ”ANAPEC”.

Het ‘Nationaal Agentschap voor de bevordering van arbeid en competenties’ (ANAPEC) had eerder bekend gemaakt landbouwarbeiders uit Berkane en Taroudent te rekruteren om citrusvruchten te plukken in Frankrijk.

Ondanks dat ANAPEC sollicitatiebrieven van buiten de provincies Berkane en Taroudent niet eens behandeld zijn sommige mensen zo wanhopig dat ze het alsnog proberen.

Tien dagen geleden was het raak in de provincie Nador en grote aantallen mensen stonden in de rij voor de verschillende postkantoren. Een lokale politicus en handlanger van het regime wordt ervan beschuldigd achter de geruchten te zitten dat ook inwoners van de provincie Nador in aanmerking kunnen komen voor de Franse contracten.

Vandaag is het raak in provincie Al Hoceima nadat de geruchten de provincie hebben bereikt. Wie achter deze geruchten zit is niet bekend. Sommige activisten beschuldigen het regime de wanhoop van sommigen te misbruiken om geld te verdienen (verkoop van stempels, enveloppen etc).

Taroudent heeft vorige maand de internationale media gehaald toen duizenden mensen zich verzamelden om kans te maken op het plukken van citrusvruchten in Frankrijk.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.