Al Hoceima leidt de lijst van nieuwe coronadoden vandaag

In de afgelopen 24 uur zijn 9 corona patiënten overleden in het ziekenhuis van Imzouren. De provincie, met zo’n half miljoen inwoners. leidt samen met Casablanca (5+ miljoen inwoners) de lijst van de nieuwe coronadoden vandaag. In heel het Allawitisch koninkrijk zijn vandaag 76 nieuwe coronadoden geregistreerd, ruim 11 procent daarvan geregistreerd in Al Hoceima alleen, waar zo’n twee procent van het totaal aantal inwoners woont.

Een van de slachtoffers van de verwaarlozing is een 26-jarige zwanger vrouw en moeder van twee kinderen. De patiënten overlijden door het gebrek aan zuurstof en een enorm tekort aan verplegers en artsen.

Het Marokkaanse regime heeft in de afgelopen anderhalf jaar honderden miljoenen euro’s gekregen voor ‘de strijd tegen het coronavirus’. Toch ontbreekt het de gemilitariseerde Riffijnse provincie aan gezondheidszorg. Het regime verergert de situatie door het overspoelen van de provincie met Marokkaanse daklozen en criminelen. De provincie ging van 28 coronabesmettingen in heel de maand juni naar tientallen doden en tienduizenden coronabesmettingen deze maand.

Inwoners van de provincie hadden gewaarschuwd voor de gevolgen van de ongecontroleerde stroom. Maar de autoriteiten negeren hun eigen coronamaatregelen, de waarschuwingen en verzoeken van de lokale bevolking en juichen de ongecontroleerde stroom toe.

Op sociale media worden wanhopige oproepen geplaatst van familieleden van corona patiënten die om zuurstofapparaten smeken. In de provincie zijn deze benodigdheden al heel lang uitverkocht. Rijken zoeken in andere steden en zijn genoodzaakt de dubbele prijs of meer te betalen. De armen zijn aan hun lot overgelaten en moeten machteloos toezien hoe hun familieleden langzaam verstikken.

Een van de verplegers schreef deze week een aangrijpende post: ‘patiënten snakken naar adem en kijken je smekend aan voor zuurstof… Maar er is geen zuurstof…’

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.