Al Hoceima: Marokkaanse geheim agent gearresteerd voor cocaïnehandel

De antidrugseenheid van de lokale politie in Al Hoceima heeft gisteren twee personen gearresteerd voor ‘het in bezit hebben van cocaïne’. Een van hen is een agent van ‘ Direction de la Surveillance du Territoire’ (DGST), de Marokkaanse inlichtingendienst en geheime politie.

De politie arresteerde de eerste verdachte, die verschillende gerechtelijke precedenten heeft, en had verschillende wikkels cocaïne bij zich. Na verhoor van de eerste verdachte werd de geheim agent gearresteerd in een voertuig, de laatste had 25 gram cocaïne bij zich.

Volgens de spreekbuis van Rabat Nadorcity is er een onderzoek geopend. De website spreekt echter niet van drugshandel maar slechts van drugsbezit. Terwijl het hier duidelijk gaat om een drugsdealer die in opdracht werkt van een Marokkaanse geheim agent.

In Arif is het een publiek geheim dat de verkoop van verdovende middelen en de prostitutie beheerd worden door de Marokkaanse veiligheidsdiensten. Arif News heeft eerder gesproken met een getuige uit de provincie Al Hoceima die gedwongen werd door de Marokkaanse politie om drugs en alcohol voor ze te verkopen. De jongeman, wiens naam wij niet gaan noemen voor zijn veiligheid, kreeg in beslag genomen alcohol en hasj van de politie om te verkopen.

Lees ook: 

Politie Nador vernietigt gips in plaats van cocaïne

Marokkaanse militair gearresteerd met 3 kilo cocaïne in Nador

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.