Al Hoceima: Marokkanen slaan tenten op in gebouw in aanbouw

Inwoners van de wijk Carabonita in Al Hoceima wisten afgelopen vrijdagnacht niet wat ze zagen toen een groep Marokkanen hun tenten begon op te zetten in een gebouw in aanbouw.

De overlast veroorzaakt door de onuitgenodigde bezoekers, uit de verarabsieerde gebieden ten zuiden van Arif, was genoeg reden voor de inwoners om de politie in te schakelen.
Een groep inwoners is naar het politiebureau gegaan en heeft de politie gevraagd om een patrouille te sturen en de buurt te verlossen van de overlast (hard muziek, vulgair taalgebruik, brandstichting, etc…).

De politie weigerde het verzoek van de inwoners en vroeg hen een klacht in te dienen. De inwoners bleven echter aandringen op de acute situatie en vonden dat er direct opgetreden moest worden. De Riffijnen dreigden honderd tenten op te zetten in het Parki plein voor het politiebureau als de politie niet in actie kwam.

Door het aandringen van de inwoners werden ze toegelaten tot de commissaris. Deze ging samen met de indiener van de klacht naar het gebouw waar de tenten stonden. Hierna kregen de inwoners te horen dat de tenten zullen blijven voor een nacht en dat de onuitgenodigde bezoekers in de ochtend zouden vertrekken.

Sinds het begin van de zomervakantie klagen steeds meer inwoners van Al Hoceima en omgeving over de overlast veroorzaakt door een groep bezoekers. Het gaat vaak om jongeren die geen geld hebben, waardoor ze in pleinen of op stranden slapen, eten en hun behoefte doen. Om aan eten te komen moeten deze jongeren bedelen of stelen.

Deze groep overlastveroorzakers is enorm toegenomen sinds het neerslaan van de Riffijnse volksbeweging in 2017. Daarom vermoeden veel inwoners dat deze onuitgenodigde overlastveroorzakers aangemoedigd worden door het Marokkaanse regime. Vooral omdat ze bevoordeeld en beschermd worden door de Marokkaanse politie en autoriteiten in Al Hoceima.

Marokko heeft in de laatste jaren de Arabisering en Marokkanisering van Al Hoceima en de rest van Arif geïntensiveerd. De demografische verandering en de vernietiging van de Riffijnse identiteit, waar de activisten jaren geleden voor waarschuwden, wordt nu waargenomen door normale burgers.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.