Al Hoceima: Ook de stranden Quemado en Sabadilla moeten het ontgelden

Gisteren hebben we bericht over het vervuilen van het strand Thera Youssef en de vernietiging van het strand Thara n Taroumit door een bouwbedrijf van een parlementslid en een bedrijf dat het ”Menara-project” uitvoert.

Gisterenavond verschenen foto’s van de uitbreiding van het Franse Mercure-hotel in het strand Quemado. De foto’s van de verovering van zand door beton van Mercure heeft vele woedende reacties uitgelokt. Een lokale politicus, Fouad Benali, vroeg zich af op zijn Facebookpagina, wie verantwoordelijk is voor deze ”betonramp” in Quemado en wie daar van profiteert! De politicus sloot af met de vraag wie het belang van de inwoners opoffert voor eigen belang.

De regeringsgezinde lokale nieuwssite Dalil Rif meldt dat beton niet het enige probleem waarmee Quemado en andere stranden kampen. Volgens de site wordt ook het rioolwater gedumpt in zowel Quemado als Sabadilla. Dalil Rif voegt eraan toe dat de stranden in Al Hoceima de laatste jaren achteruit gaan door het misbruik ervan door invloedrijke figuren en semi-openbare instellingen.

Quemado is een van de bekendste stranden van Al Hoceima en Arif. De eerste naam die de huidige stad Al Hoceima kreeg door de Spanjaarden in 1925 was ”Puerto Quemado”.

Te herinnering: Een van de verantwoordelijken voor de toerismesector in Al Hoceima is de voortvluchtige crimineel Khalid El Bachrioui die een gevangenisstraf van vier jaar moet uitzitten in Nederland.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.