Algerije bericht over massamoord Allawieten op de Riffijnen

De spreekbuis van Algiers, Echouroukonline, heeft gisteren een uitgebreid artikel gepubliceerd over de geschiedvervalsing door de Allawieten en hun misdaden jegens het Riffijnse volk.

Het artikel, in de vorm van een interview met een professor aan de universiteit van Ohran, maakt deel uit de mediaoorlog tussen de Panarabische regimes in Rabat en Algiers.

In zijn gesprek over de misdaden tegen de menselijkheid die de Allawitische sultans hebben gepleegd, noemde de professor Abdelhafid Oussoukine, de massamoord op de Riffijnse Ibeqqoyen in 1898 als voorbeeld.

‘De oom van de toenmalige sultan leidde een Allawitische leger en viel Ibeqqoyen aan. Het leger leed echter een ongekende nederlaag omdat de Ibeqqoyen beter bewapend waren. Waarna de sultan Bouchta El Baghdadi naar het gebied stuurde om de ergste misdaden te plegen’, schrijft de professor.

Abdelhafid Oussoukine zegt dat de notabelen van Ibeqqoyen uitgenodigd werden naar onderhandelingen, waar ze afgeslacht werden door de Allawieten. ‘Alleen degenen die naar Algerije wisten te ontsnapten overleefden de slachting’, voegde hij aan toe.

Rabat en Algiers gebruiken beide de dossiers van Kabylië en Arif Republiek tegen elkaar. Panarabisten in geheel Noord-Afrika roepen beide regimes op om het dossier van Imazighen niet te gebruiken. De Panarabisten waarschuwen dat dit tot bewustwording onder de Imazighen zal leiden, wat de Arabische overheersing van Noord-Afrika in gevaar brengt.

Lees ook:

Berichtgeving New York Times over de massamoord op Ibeqqoyen

Marokko en Algerije gebruiken Kabylië en Arif tegen elkaar

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.