Algerije roept ambassadeur terug uit Rabat

Het lijkt dat de ruzie tussen de pan-Arabisten in Rabat en Algiers voorlopig zal voortduren. Het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag besloten de Algerijnse ambassadeur in Rabat terug te roepen voor overleg.

‘Vanwege het uitblijven van enige positieve en passende reactie van Marokkaanse zijde, is vandaag besloten om de Algerijnse ambassadeur in Rabat onmiddellijk voor overleg te ontbieden en het is niet uitgesloten dat andere maatregelen zullen worden genomen, die passen bij de ontwikkeling van deze zaak’, aldus het bericht van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het besluit van Algiers komt na de uitspraak van de ambassadeur van Marokko bij de Verenigde Naties waarin hij zei dat Kabylië bezet wordt door Algerije.

Sinds de uitspraak besteedt Algerijnse media aandacht aan Arif Republiek en dat het bezet wordt door Marokko. Op sociale media woedt er een hevige oorlog tussen aanhangers van de pan-Arabisten in Rabat en de aanhangers van de pan-Arabisten in Algiers. De ‘cyberoorlog’ wordt geleid door honderden trollen van beide inlichtingendiensten.

 

Lees ook: Marokko en Algerije gebruiken Kabylië en Arif tegen elkaar

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.