Algerije roept Franse ambassadeur op het matje vanwege Amazigh vlag!

Het Algerijnse regime heeft de Franse ambassadeur in Algiers, Xavier Driencourt, op het matje geroepen om protest te tekenen tegen een foto van het Franse leger.

Op de foto die het Franse leger in april heeft getwitterd is een verkeersbord van het leger te zien met verschillende geografische bestemmingen, waaronder Oekraïne, Bayonne (de hoofdstad van Baskenland met de Baskische vlag) en Algerije. Op het verkeersbord staat ook de Amazigh vlag, de naam van de Kabylische hoofdstad Tizi Ouzou en Bylka (Kabylië in Verlan), meldt Lopinion.

Het Franse legerstaf had de foto kort na de publicatie ingetrokken. Algerijnse media melden ook dat Frankrijk Google zou hebben gevraagd om de foto van de ‘search engine’ te verwijderen waardoor het onmogelijk is om de foto te vinden via de zoekmachine, meldt het Iraanse Al AlamTV.

Eind vorig jaar werden meer dan 20 Imazighen opgepakt en veroordeeld voor het dragen van de Amazigh vlag. In Algerije en de rest van Noord-Afrika waar pan Arabische regimes aan de macht zijn kan het dragen van Amazigh symbolen, met name de Amazigh of de Riffijnse vlag, tot een arrestatie leiden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.