Algerijnse advocaten trekken zich terug uit toernooi in Marrakesh vanwege Israël

Het Algerijnse team dat deel zou nemen aan de ‘Wereldbeker Voetbal voor Advocaten’ in Marrakesh heeft zich teruggetrokken vanwege de Israëlische deelname.

De boycot is volgens de officiële verklaring een solidariteitsdaad met de Palestijnen.

Na de officiële bevestiging van de deelname van de teams van de zionistische entiteit aan de World Football Cup for Lawyers, die zal plaatsvinden in een Arabisch land (het Allawitisch Koninkrijk), wat een stap is in de richting van normalisatie met de zionistische entiteit, wat in tegenspraak is met de principes van de Algerijnse regering en volk die elke vorm van normalisering afwijzen en uit solidariteit met het Palestijnse volk”, aldus de verklaring.

Marokkaanse advocaten maakten vorige maand al bekend dat ze de wereldbeker zullen boycotten vanwege de deelname van Israëlische teams. De ‘Vereniging van Ordes van Advocaten in Marokko’ riep andere advocaten op om het toernooi te boycotten.

De vereniging verklaarde dat haar besluit in overeenstemming is met de historische standpunten van de ‘Vereniging van Ordes van Advocaten in Marokko’ tegen de normalisering van de banden met Israël. ”Met het oog op de voortdurende bezetting van de wrede zionistische entiteit van het zuivere land Palestina en het doden van het Palestijnse volk, onder wie advocaten, van wie de laatste de martelaar Mohammed Al-Assaf was, vermoord door de bezetting tijdens de gezegende maand Ramadan”, aldus de verklaring.

De Israëlische media en advocaten reageerden verontwaardigd op de boycot. De Israëlische advocaat Tami Ullman uit Haifa zei tegen de Israëlische televisie: ”Ik heb de verklaring gelezen en ik kan het niet geloven. We gaan terug naar een donkere periode in de geschiedenis. Ik ben geschokt. Dit is een uitdaging voor de vakbond, de spelers en de Orde van Advocaten. Schandalig en beschamend.

De Wereldbeker Voetbal voor Advocaten wordt georganiseerd door Mundiavocat en gaat morgen van start in Marrakesh. Drie Israëlische teams zullen deelnemen aan het toernooi dat tot 15 mei duurt.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.