Algerijnse conferentie over de Riffijnse leider Abdelkrim El Khattabi

De Algerijnse staatstelevisie heeft gisteren een conferentie uitgezonden over de Riffijnse leider Abdelkrim El Khattabi.

Naast de academici werd de conferentie bijgewoond door Abdelmajid Chikhi, adviseur van de Algerijnse president, belast met het collectief geheugen en het nationaal archief. Evenals vertegenwoordigers van ‘Organisation nationale des moudjahidine’.

De conferentie begon met een reportage over Abdelkrim El Khattabi. De reportage besteedde ook aandacht aan de oprichting van Arif Republiek en aan de Allawieten die samenwerkten met de Fransen en de Spanjaarden tegen Arif Republiek.

Deze twee onderwerpen worden doorgaans vervalst door de Makhzen en zijn handlangers. Onlangs was dat duidelijk te zien toen Nederlands belastinggeld gebruikt werd om het collectief geheugen van de Riffijnen te vervalsen met Makhzen propaganda.

De groeiende Algerijnse aandacht voor de Riffijnse zaak is een antwoord op de poging van de Makhzen om de Kabyilische zaak te gebruiken tegen Algiers.

Twee weken geleden reageerde de speciale gezant voor de Westelijke Sahara en de Maghreb-landen binnen het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken, Amar Belani, op de uitspraken van de Marokkaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Omar Hilali.

In zijn reactie herinnerde Belani de Makhzen aan de misdaden tegen de Riffijnen en wenste hij het Riffijnse volk een vrij bestaan binnen Arif Republiek. De Algerijnse diplomaat noemde het Allawitisch Koninkrijk een schurkenstaat en noemde Abdelkrim El Khattabi een ‘weergaloze leider voor wiens nagedachtenis we buigen uit eerbied’.

Lees ook:

Makhzen: ‘Wie Abdelkrim volgt is afgedwaald van de weg van Allah!’

Abdelkrim El Khattabi: Riffijnen zijn geen Marokkanen

L’Escadrille chérifienne vs Arif republiek

Marokkaanse sultan noemt El Khattabi ‘fitnazaaier’ en afgedwaald

Medi 1 TV verbiedt Riffijnse journalist over Arif Republiek te praten

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.