Algerijnse leger dwingt Marokkanen hun grensboerderijen te verlaten, Rabat zwijgt!

Algerije heeft Marokkaanse boeren in de grensprovincie Figuig meegedeeld dat ze een gebied genaamd Laarja vanaf donderdag niet meer mogen betreden.

De boerderijen van Marokkaanse staatsburgers bevinden zich in Laarja dat volgens Algiers bij Algerije hoort, melden verschillende media waaronder Achkayen.

Algerijnse troepen kwamen in februari het gebied binnen en voerden onderzoeken uit. Een politiek en militair comité van hoog niveau keerde een paar dagen geleden terug naar het gebied en beval de Marokkaanse boeren om donderdag te vertrekken. Ze werden met arrestatie bedreigd als ze weigeren het bevel op te volgen.

De boeren werd verteld dat ze vergoed zullen worden door Rabat. De laatste geeft echter geen uitleg gegeven aan haar burgers, noch heeft ze commentaar gegeven op de situatie.

De boeren organiseerden zaterdag een protest in figuig om uitleg te eisen. “De Algerijnse autoriteiten hebben ons verteld dat de regio Laarja Algerijns grondgebied is en dat de Marokkaanse autoriteiten ons zullen compenseren voor het eigendom dat we op het punt staan ​​te verliezen”, aldus een woordvoerder van de boeren.

Volgens de Socialistische Partij in de regio Figuig: “De Marokkaanse staat is niet duidelijk geweest met de inwoners van Figuig en de bevolking als geheel over de afbakening van de grens tussen Marokko en Algerije. Dit blijft onderhevig aan politieke schommelingen tussen de twee landen. . ” De overeenkomst uit 1972 tussen Rabat en Algiers is niet helemaal duidelijk over de grens, legde de partij uit. “Marokko heeft de inwoners en boeren van Figuig bedrogen en misleid door ze jarenlang te laten investeren in land dat ze op elk moment kunnen verliezen, zoals nu gebeurt.”

De partij drong er bij de Marokkaanse autoriteiten op aan om de details van deze zaak en de politieke, economische en sociale implicaties voor de regio bekend te maken.

Figuig is niet het enige gebied dat last heeft van de grenzen die Frankrijk heeft getekend zonder enige rekening te houden met de lokale bevolking, familiebanden, historie en andere essentiële zaken.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.