Algerijnse minister spreekt over cyberoorlog geleid door Israël en Marokko

De Algerijnse minister van Communicatie en woordvoerder van de regering, Ammar Belhimer, sprak uitbundig over een “cyberoorlog onder leiding van Israël en Marokko tegen Algerije”, meldt Russia Today.

In een interview met de Algerijnse krant Echourouk, de spreekbuis van het Algerijnse regime, sprak de minister over ‘elektronische oorlogsvoering en militaire onderzoek dat Tel Aviv doet naar offensieve software en de civiele toepassingen ervan in de cyberwereld’. De minister voegde eraan toe dat deze software vervolgens verkocht wordt aan landen die hun eigen burgers bespioneren, waaronder Marokko.

De Algerijnse minister zei ook dat Algerije hard werkt om dit fenomeen het hoofd te bieden. Hij benadrukte ook dat dit ‘geen verzinsel is van de autoriteiten om de demonstraties van de Volksbeweging in toom te houden’.

Hespress, de spreekbuis van het Marokkaanse regime, reageerde op de uitspraken van de Algerijnse minister en zei dat ‘Marokkaanse hackers’ ruim 280 Algerijnse websites hebben gehacked. Volgens Hespress zijn de beschuldigingen van de Algerijnse minister ongegrond.

De media en aanhangers van de regimes in Algiers en Rabat zijn al een tijd bezig met het opruien van hun volkeren tegen elkaar. Imazighen en andere democratische krachten in beide landen waarschuwen dat dit een spel is van beide regimes om hun posities te versterken. ‘De regimes willen hun volkeren bezig houden met een gecreëerde buitenlandse vijand-die niet bestaat- om ze de binnenlandse problemen als armoede, dictatuur en repressie te doen vergeten’, voegen ze aan toe.

Een Amazigh activist die tegen Arif News sprak zei: ‘Wij doen niet mee aan dit spel van regimes die geen legitimiteit hebben en daar zijn geplaatst door Frankrijk. De burgers in beide landen zijn broeders en zusters van elkaar en de grens die ze scheidt is een Franse creatie, netals de dictators die beide volkeren onderdrukken’.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.