Alweer 10 doden in het ziekenhuis van Imzouren

In de afgelopen 24 uur zijn 10 corona patiënten overleden in het ziekenhuis van Imzouren. Dat is ruim 10 procent van het aantal coronadoden in heel het Allawitisch koninkrijk (97).

De grootste oorzaak van het grote aantal doden in de Riffijnse provincie, die gemilitariseerd is sinds de Marokkaanse massamoord van 1958/1959, is het gebrek aan gezondheidsinfrastructuur. Patiënten worden simpel weg terug gestuurd naar huis omdat er geen plek is in het ziekenhuis. Wie een plek vindt in het ziekenhuis moet hopen bij de gelukkigen te behoren die zuurstof krijgen.

Op sociale media smeken familieleden van corona patiënten om zuurstofapparaten voor hun dierbaren die thuis naar adem happen. Anderen melden dat de prijzen van deze apparaten omhoog zijn geschoten. Dit is bevestigd door Aziz Ghali, voorzitter van AMDH.

Ondertussen blijven touringcars ongecontroleerd de provincie Al Hoceima binnenkomen. Om de situatie nog erger te maken gaf het regime vandaag het startschot voor de verkiezingscampagne.

In de provincie Nador zijn 151 nieuwe coronabesmettingen en één coronadode geregistreerd. In de provincie Driouch zijn 25 besmettingen en één coronadode geregistreerd. In de provincie Al Hoceima zijn 79 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Het lage aantal nieuwe besmettingen komt omdat er amper getest wordt. Corona patiënten die buiten het ziekenhuis sterven worden niet geregistreerd als corona doden.

Lees ook: 

Patiënt moet 300 euro per liter zuurstof betalen in Marokko (video)

Ooggetuige beschrijft de schrijnende situatie in het ziekenhuis van Imzouren

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.