Alweer een schandaal: ‘dode’ in Hassani ziekenhuis komt levend thuis (video)

Foto uit het archief

Een man uit Aroui viel flauw in een café in dezelfde stad. De man werd afgevoerd naar de ziekenpost van Aroui, kort daarna arriveerde een ambulance om hem te brengen naar het Hassani ziekenhuis in Nador. De zoon van de patiënt maakte het ambulancepersoneel duidelijk dat zijn vader een longziekte heeft en dat hij daar medicijnen voor slikt. Maar het ambulancepersoneel wilde zijn vader alsnog meenemen en hem te testen op corona.

De zoon volgde de ambulance naar het Hassani ziekenhuis in Nador. Zijn vader werd meegenomen voor een coronatest, hierna werd de zoon verteld dat zijn vader is overleden. Volgens een arts genaamd Ayman was de doodsoorzaak een hartstilstand en geen corona. De zoon kreeg de medicijnen, bril en identiteitskaart van zijn ‘overleden’ vader mee en mocht de volgende dag zijn lichaam komen ophalen om hem te begraven.

De geschokte zoon keerde huiswaarts en vertelde zijn familie dat zijn vader overleden was. De familie rouwde en zijn jongste broer raakte in schok. De volgende dag bereidde de familie zich voor om het lichaam van hun dierbare te gaan ophalen uit het Hassani ziekenhuis, toen opeens de vader thuis kwam.

De zoon vertelt dat zijn jongste broer weer in schok raakte en dat de familieleden hun ogen niet konden geloven. De vader zelf wist niet wat er aan de hand was en was boos dat hij alleen achtergelaten werd in het ziekenhuis.

De vader vertelde dat hij de nacht doorgebracht heeft in een quarantainekamer zonder dekens en zelfs geen kussen. ‘Als ik dood was dan was het door die kou en verwaarlozing’, vertelde hij aan zijn zoon.

De vader zei dat na die koude nacht een nieuwe arts kwam in de ochtend en hem ontslagen heeft uit het ziekenhuis.

De zoon zegt dat hij het personeel van het Hassani ziekenhuis strafrechtelijk zal vervolgen.

Lees ook:

Hicham Battah stelt vragen over het overlijden van zijn vader in ziekenpost Imzouren

Zoon overleden coronapatiënt waarschuwt voor ‘ziekenpost’ in Imzouren (video)

Alweer een schandaal in het Hassani ziekenhuis in Nador (video)