Amazigh herten geherintroduceerd in Arif

Vorige week werd een groep Amazigh (Barbarijse) herten vrijgelaten in het Bohashem-reservaat in de provincie Tetouan.
Het gaat om 27 Amazigh herten (4 mannetjes, 20 vrouwtjes en 3 lammeren) die uit het Kissarit-reservaat in het Midden-Atlasgebied werden gehaald.
De groep vormt de kern van een programma bedoeld om de Amazigh herten te herintroduceren in de Riffijnse natuur.

De directeur van de lokale directie voor bosbeheer zei dat het Bohashem-reservaat zich uitstrekt over een gebied van ongeveer 8 duizend hectare en zeer geschikt is voor de re-integratie van deze diersoort, erop wijzend dat dit gebied uniek is door haar bos en dat het wordt gekenmerkt door een aanzienlijke ecologische diversiteit en rijkdom.

Het reservaat beschikt over een bos bestaande uit verschillende bomen, zoals kurkeik, zen-eik, ceder en mariene den. Deze bomen herbergen een aantal dieren, met name Amazigh / berber apen en otters. Het reservaat beschikt ook over een bergachtig gebied en een rijkdom aan watervoorraden zoals rivieren, beekjes, vijvers en moerassen.

Het Amazigh / Barbarijse hert is het enige lid van de hertenfamilie dat inheems is in Afrika. Het gedijt in dichte, vochtige beboste gebieden van Algerije en Tunesië. In Arif en Marokko was het aanvankelijk uitgestorven door de jacht, maar in de jaren negentig werden exemplaren uit Tunesië opnieuw geïntroduceerd in de Atlas.

De roofdieren die op het Amazigh hert jagen zijn de Amazigh / Barbarijse leeuw, de Atlasbeer en de Amazigh / Barbarijse luipaard, maar ze zijn ofwel uitgestorven of worden met uitsterven bedreigd.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.