Amazigh wetenschapper bij NASA-team Marsrover Perseverance

Marsrover Perseverance wist deze week met succes te landen op het oppervlak van Mars. De Marsrover en een team wetenschappers van NASA willen zoeken naar sporen van leven op Mars.

Een van deze NASA-wetenschappers is Noureddine Melikechi, geboren in 1958 in de Kabylische stad Thénia. Hij is lid van het Mars Science Laboratory, NASA’s grootste ontdekkingsinspanning tot nu toe op Mars.

Daarnaast is Noureddine Melikechi een atomaire, moleculaire en optische fysicus en uitvinder. Hij is de auteur van meer dan 125 peer reviewed publicaties, drie hoofdstukken in boeken en 15 patenten. Melikechi is ook decaan van het Kennedy College of Sciences en professor in het departement voor Natuurkunde en Toegepaste Natuurkunde.

Door zijn expertise op het gebied van optica en laserspectroscopie, is Melikechi lid van het wetenschapsteam voor SuperCam, een van de belangrijkste instrumenten aan boord van Perseverance. SuperCam zal experimenten uitvoeren met een krachtige laser op de oppervlakte van Mars.

Het is de tweede Marsmissie waaraan Noureddine Melikechi deel neemt. Bij zijn eerste missie werd hij ‘Delaware ambassadeur op Mars’ genoemd door de gouverneur van de Amerikaanse staat als erkenning voor zijn werk op het gebied van ruimtewetenschap.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.