Ambassade Emiraten deelt voedselpakketten uit aan vijftigduizend Marokkanen

De ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Rabat lanceerde gisteren de 18e campagne ‘Iftar voor de vastende’. Het gaat om het uitdelen van voedselpakketten aan vijftigduizend Marokkanen.

De campagne werd gelanceerd door de ambassadeur van de VAE in Rabat, in aanwezigheid van de militaire attaché van de Emiraten en de directeur van het hof van de kroonprins van Abu Dhabi in Rabat.
Bij de ceremonie waren ook voorzitters van Marokkaanse verenigingen aanwezig die de voedselpakketten namens de Emiraten zullen uitdelen.

Mohamed 6 gaf dinsdag het startsein voor het uitdelen van voedselpakketten aan zijn arme onderdanen. Volgens het staatspersbureau Maghreb Arabe Presse zullen 600.000 onderdanen een eenmalige voedselpakket krijgen. Het voedsel wordt grotendeels gefinancierd door het belastinggeld van de Marokkanen.

Op sociale media gaat een foto viraal. Op de foto is te zien hoe een van de vrouwen die een voedselpakket kreeg buigt voor de gouverneur. Volgens de tekst bij de foto kuste de vrouw de voeten van de gouverneur in ruil voor een voedselpakket ter waarde van minder dan 20 euro.

Begin deze week riep het regime de gouverneurs op om hard op te treden tegen personen die voedsel uitdelen zonder toestemming van de autoriteiten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.