Ambassadeur Marokko in Ghana verdacht van seksuele intimidatie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking heeft vandaag een delegatie gestuurd naar de Ghanese hoofdstad Akra om onderzoek te doen naar een klacht die het ministerie ontving, aldus de regeringsgezinde Hespress.

De klacht is ingediend door een vrouwelijk bediende in de Marokkaanse ambassade in Akra. De vrouw zegt daarin dat zij binnen een week tijd twee keer het slachtoffer was van seksuele handelingen van de ambassadeur Mohamed Farhat.

De vrouw zegt dat de seksuele intimidaties op 11 december 2018 begonnen toen zij een kop koffie moest zetten voor de ambassadeur. Na het leveren van de koffie begon de ambassadeur haar te raken op verschillende plekken van haar lichaam. Mohamed Farhat probeerde haar ook te verleiden door haar aan te bieden een maand lange opleiding te volgen in het gebouw van het Ministerie van buitenlandse Zaken in Rabat.

De vrouw roept in de brief op om einde te maken aan de handelingen van de ambassadeur om andere slachtoffers te voorkomen. Mohamed Farhat werd in april 2018 aangesteld door Mohamed VI als ambassadeur in Akra, daarvoor bekleedde de verdachte verschillende belangrijke posities en was ook ambassadeur in Centraal Afrika.