Ambtenaar Marokkaanse consulaat Amsterdam gaat tekeer tegen klanten (video)

Een video die op sociale media circuleert laat zien hoe een medewerker van het Marokkaanse consulaat in Amsterdam tekeer gaat tegen wachtende klanten.

De Marokkaanse beambte reageert zeer agressief en houdt geen rekening met de aanwezige bejaarden, kinderen en vrouwen. Hij gebruikt schunnig taalgebruik tegen een burger die hem zou hebben beledigd.

Het begon toen de ambtenaar toegang weigerde voor verschillende Marokkaanse Nederlanders die het consulaat in wilden. Het gaat waarschijnlijk om klanten die hun documenten in orde willen maken om aankomende zomer op vakantie te kunnen gaan naar het Allawitisch Koninkrijk.

De medewerker maakte de aanwezigen duidelijk dat niemand naar binnen gaat behalve degenen die een afspraak hebben.

Een van de wachtenden was daar niet blij mee en zei tegen de ambtenaar ‘rot op’.

De ambtenaar ging helemaal uit zijn plaat en begon de man in kwestie uit te schelden. Andere aanwezigen die hem wilden bedaren, kregen er ook van langs.

De medewerker schreeuwde onder meer ‘kanker op’, ’tyfushond’ en ‘kanker hond’ in het Nederlands. Evenals hele scheldkanonnades in het Arabisch waarvan de vertaling min of meer als volgt is: ‘jij beledigt mij vervloekt is je afkomst!’, ‘zoon van een ezel’, ‘fuck je opa’, ‘fuck het geloof van je opa’ en de bekende ‘qowwed’.

Op sociaal media zijn de laatste dagen veel klachten te lezen over de lange wachttijden, de onduidelijke werkwijze van afspraken en onbereikbaarheid van de consulaten. Dit in tegenstelling tot het charmeoffensief dat Marokko probeert te etaleren.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.