Ambtenaar slaat bejaarde man die om voedsel vroeg

Sinds gisteren circuleren foto’s en een video van een bejaarde man die geslagen werd door tenminste 1 ambtenaar. De gebruikers van sociale media hebben woedend gereageerd op de mishandeling.

Het slachtoffer, Mohamed Rafik die geboren werd in 1936, ging naar de autoriteiten in Zarqtouni in de provincie Médiouna om voedsel te vragen. De man zou ten einde raad zijn omdat hij en zijn vrouw geen eten thuis hebben en geen hulp kregen.

De Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) heeft een brief geschreven aan de minister van Binnenlandse Zaken, de gouverneur van Grand Casablanca, de bestuurder van de provincie Mediouna en de officier van justitie van Ain Sbaa, waarin de vereniging klaagt over ‘de mishandeling van een bejaarde man in de provincie Mediouna door ambtenaren’.

De lokale afdeling van AMDH in Mediouna zegt dat de distributie van voedselpakketten in de provincie niet eerlijk verloopt. De vereniging zegt dat de voedselpakketten gebruikt worden op slinkse manieren om aanhang te kweken.

Onder druk van sociale media is het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag met een verklaring naar buiten gekomen. Het ministerie zegt dat de ambtenaar wiens foto’s verspreid werden op sociale media op non-actief is gezet, meldt de regimegezinde krant Assabah. Het ministerie zegt ook ‘een zorgvuldig onderzoek’ te zijn gestart om ‘de verantwoordelijkheden in de gepubliceerde aantijgingen tegen de ambtenaar vast te stellen’, aldus het regimegezinde Hespress.

In het koninkrijk van 1 van de rijkste monarchen ter wereld groeit de woede en frustratie onder de armen met de dag. Het aantal protesten waarin voedsel wordt geëist groeit ook gestaag.

Lees ook: 

Protesten voor voedsel stijgen in het koninkrijk van Mohamed VI

Marokko leent ruim 2 miljard om Franse wapens te kopen

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.