Ambtenaren staan boven de wet in Ait Bouayach

Afgelopen week begon een inwoner van Ait Bouayach met bouwwerkzaamheden op publiek eigendom. Deze daad ontketende het protest van een buurtbewoner die zijn ongenoegen uitte op straat.

De pasja* van Ait Bouayach kwam langs, toen hij de protesterende man zag vroeg hij ”mal mmo hada?”, Arabisch voor ”wat is er mis met zijn moer?”. De pasja wist niet dat de broer en de vader van de protesterende man naast hem stonden en hem hoorden.

Gelijk nadat de pasja de man uitschold, sloeg de broer van de betoger hem met een vuist op zijn gezicht. De Riffijn is hierna gearresteerd en in voorlopige hechtenis geplaatst, aldus Altpresse. De pasja die burgers uitscheldt met straattaal mag door gaan met zijn praktijken.

*Pasja wordt aangesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en regeert over een stadsdeel. In Marokko heb je twee parallel-systemen van bestuurders. Een systeem dat gekozen wordt door het volk, met weinig macht. Een systeem dat gekozen wordt door Mohamed 6 en het ministerie van Binnenlandse Zaken, met veel meer macht.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.