AMDH: de staat is verantwoordelijk voor verslechterende coronasituatie in Al Hoceima

De afdeling van de ‘Marokkaanse’ Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) in Al Hoceima kwam met een verklaring naar buiten inzake de verslechterende coronasituatie in de provincie.

AMDH zegt zeer bezorgd te zijn over de verslechterende coronasituatie in Al Hoceima waardoor het in de top staat van provincies met het hoogste aantal coronadoden ondanks het kleine aantal inwoners.

Volgens de vereniging heeft de coronapandemie de erbarmelijke toestand van de gezondheidssector in de provincie blootgesteld.

AMDH zegt dat er een tekort is aan essentiële middelen zoals zuurstofapparatuur en medicijnen. Het ziekenhuis van Imzouren zou ook over 75 bedden beschikken waarvan tien IC-bedden zijn. De vereniging zegt ook dat er een enorm tekort is aan artsen en verplegers en dat het huidig personeel onder druk staat en zelf ook besmet raakt met het virus.

De organisatie zegt ook een reeks fouten te hebben geconstateerd in hoe de autoriteiten omgaan met de situatie.

De vereniging zegt ook dat een brede groep burgers zich niet houdt aan de coronamaatregelen. AMDH spreekt ook over het ‘groeiend verlies van vertrouwen in de ziekenhuisinstellingen’. Deze twee punten zouden het resultaat zijn van het gebrek aan voorlichting en transparantie.

De organisatie neemt de staat en haar organen verantwoordelijk voor hun falen en onvermogen om mensenlevens te redden en de gevolgen van de catastrofe te verlichten. AMDH riep op om een dringend onderzoek te starten naar wat er gebeurd is in het ziekenhuis van Imzouren en publieke opinie te informeren over hoe deze tragedie kon plaats vinden.

Lees ook:

Ziekenhuis Al Hoceima mag hulpgoederen niet aannemen

Al Hoceima: 114 geregistreerde coronadoden in augustus

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.